Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Hold kompozitkép

A Hold kompozitkép feldolgozása egy nagy kihívás volt számomra, ugyan is még sosem készítettem ehez hasonlót. A teljes képet 3 képből raktam ösze: A Hold fényes részét és a csillagokat a háttérben 2021.Feb.22. fotóztam, a Hold sötét oldalát 2020.Dec.1. fotóztam.

Készítette

Dobrovodský Tamás

Optika

Skywatcher ED100/900 + 2x Barlow

Kamera

Nikon Z6

Mechanika

Skywatcher HEQ5 Pro Goto (Bordásszíjas)

Helyszín

Ímely - Felvidék

Dátum

2021-02-22

Expozíciós adatok

ISO 200, 400. Exp.: 1/60s. K.b. több mint 1200 raw kép feldolgozása.

Hozzászólások

 Tőkés Bertalan Tőkés Bertalan

Nekem nagyon tetszik! Fantasztikusak a részletek a holdon és a színek is szépek! Köszi, hogy megosztottad velünk!

 Dobrovodský Tamás Dobrovodský Tamás

Lászlo és Péter: köszönöm az észrevételeteket. Ebből a képből fogok majd csinálni két verziót is - a másik verzió majd csillagok nélkül lesz. Lászlo: amugy azt a problemat, amit megemlitettel az arnyek valtas - kek és szurke kozott azt mar en is eszre vettem utolag. A kb 180 MB tiff fajlom meg megvan, probalok rajta meg valamit alakittani. És meg egyszer, köszi a észrevett hibákat :) TD.

 Feltóti Péter Feltóti Péter

A színek, részletek tök rendben vannak, de ezt a csillagos hátteret én is hanyagolnám. Nagyon érződik, hogy montázs és a két fotónak semmi köze egymáshoz, így kontraproduktív lesz. Valahogy máshogy kéne ezt megoldani, ha egyáltalán meg kell. Milyen lenne a Hold látványa a légkörön kívül az űrből? Óriási a dinamika különbség akkor is, nem tudom, hogy meg lehet-e ezt természetesen oldani.

 Francsics László Francsics László

Szia nekem, tetszik a minősége és a sötét világos részek összeillesztése. Ezt igen nehéz amúgy szépen összehozni. A színek is rendben. (Mintha az árnyékban kicsit furcsán lenne egy váltás kék és szürke között).
Én a csillagokat kihagytam volna. Nem tudom, mennyire reális az az égbolt a Hold mögött. De lehet ebben az esetben a kevesebb több.
FrL