Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Messier 42 - Orion-köd

Az Orion csodás ködösségének kicsit félve álltam neki, ugyanis akármilyen fényes meg érdekes, nem tűnik olyan könnyű témának. Sajnos az időjárás miatt a tervezett expószám jó ha harmada összejött. Pedig a külső régió igényli a nyerseket rendesen. A belső rész fényessége pedig válaszút lehetőségét tartogatta: Vagy nagyon kiHDR-ezem, vagy lesz elviselhető fényességgel, de fényesen, a kép dinamikáját nézve.

Ez az utolsó kistávcsöves kép, mely teljes egészében a Lacerta M-Gen-re támaszkodik. Az új fotósorozat már távvezérléssel készül, noha a tesztelések során többet kell ottlenni a rendszernél, be kell állítani stb. Nem mintha meguntam volna az M-Gent, hanem szimplán a komponálással és az azzal járó deréktöréssel és helyhiánnyal volt bajom és ezért is láttam a tesztelés lehetőségét.

Nagyon tetszik ennek a kistávcsőnek az "ereje", hogy mit lehet kihozni hét centis lencséből... Megéri a fotózgatásokat. :)

Készítette

Schmall Rafael

Optika

Skywatcher Evostar 72/432

Kamera

Canon EOS1100Dfs

Mechanika

Skywatcher EQ5-Pro GOTO

Helyszín

Kaposfő

Dátum

2020-11-20

Expozíciós adatok

130x300sec RGB, 50x10sec RGB, ISO1600, f5

Szűrők

Astronomik IR/UV EOS-APSC clip

Hozzászólások

 Schmall Rafael Schmall Rafael

Sziasztok! Köszi, hogy meglestétek. :)

 Francsics László Francsics László

Szépen megragyogtattad Rafi! Nekem bejön ez a stílus, jók a porködök is!

Laci

 Francsics László Francsics László

Szépen megragyogtattad Rafi! Nekem bejön ez a stílus, jók a porködök is!

Laci

 Jámbor Tamás László Jámbor Tamás László

Egyre jobban tetszenek ezek a képek, ahol a fények nincsenek nagyon visszafogva és arányaiban vannak azok megjelenítve. Egyetlen dolog ami nekem nem tetszik az a kicsit sárgás megjelenítés, de összeségében mutatós fotó lett. Gratula.