Adó egy százalékának felajánlása

Most már Te is támogathatsz minket!

Kedves Tagtársunk!

Fontos mérföldkőhöz érkeztünk az egyesület életében, az egyesületnek immár felajánlható a 2022. Évi jövedelemadónk 1%-a. Az SZJA 1%-ról sokszor elfeledkeznek nyilatkozni az adózók, így évente mintegy 10 milliárd forint adóról nem döntenek és az befizetésre kerül az államnak. Ez a támogatás nagy segítség viszont a civil szervezeteknek, így a Magyar Asztrofotósok Egyesületének is.

 


Ajánld fel!

Kérjük ajánld fel te is jövedelemadód 1%-át a Magyar Asztrofotósok Egyesületének. Ehhez az egyesület adószámát: 18989308-1-14 szükséges a “Kedvezményezett Adószáma” rovatnál megadni. Az szja 1+1%-áról – függetlenül az szja-bevallás módjától – a bevallással együtt vagy külön is lehet rendelkezni.

A nyilatkozat legegyszerűbben elektronikusan nyújtható be:

Nyilatkozás módjai:

  • az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
  • az ÁNYK segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 22EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíralapon postán, vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján nyújthatja be: 

  • a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
  •  a 22EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá
  •  ha a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2023. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak. A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának. 

Ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott nyújtja be, csatolni kell a meghatalmazást is. 

Részletes tájékoztató a nyilatkozásról itt érhető el: https://nav.gov.hu/ado/szja1_1

Kérjük, hogy rokonaid, ismerőseid körében is népszerűsítsd az egyesületet, kérd meg őket, hogy nyilatkozzanak ők is adójuk 1%-áról a MAFE részére. Köszönjük, hogy ezzel is támogatod az egyesület működését és szakmai programjainak megszervezését.

Derült eget kíván a Magyar Asztrofotósok Egyesülete! 

Fotó: Schmall Rafael