Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Hold mazik

8 panelból készült mozaik.

Készítette

Szántó Szabolcs

Távcső/Objektív

Sky-Watcher 254/1200 Newton

Kamera

ASI 120MC-S

Mechanika

Sky-Watcher EQ6 goto.

Helyszín

Pécs

Dátum

2020-03-05

Expozíciós adatok

8x3000 frame-ből 8x300

Szűrők

Astronomik Pro Planet 742

Hozzászólások

Varga János

2,5 dioptria helyett kettes olvasó szemüveget használok a 80-as képátlójú uhd monitorhoz, 60 cm-ről éles! :))) Néha megnézem a 148-as Qled-en is, na azt már tényleg messziről szemüveg nélkül, ami szép az azon is szép!

Szántó Szabolcs

Köszönöm Zoltán és neked is János!
A nagy monitort messzebbről kell nézni. ;-)
Viccet félretéve ekkora méretben lett rögzítve, nem nagyítottam rajta. A 3x-ó és az ASI120 ezt adta. Nem akartam leskálázni, bár tény, hogy 100%-os nagyításon már nem olyan mutatós mint képernyő méretre illesztve.

Varga János

Gyönyörű szép lett Szabolcs, bár én a teljes méretet már nagynak vélem, monitor méretben (nagy monitorom van!) extra élmény! A tónusok, a kivágás, úgy összességében az egész az én ízlésem szerint való! :)

Nagy Zoltán A.

Na ez nem semmi mennyi részlet van benne -- nagyon szép munka! Főleg a Clavius közepén azok a kis redők, gerincek ritkán látszanak. Ez lehet a későbbi becsapódásokkor lepusztult központi csúcs maradéka lenne?

Szántó Szabolcs

Köszönöm Laci!
Ha egyre gondolunk akkor az stackelési hibából adódik szerintem. Elég hullámzó volt a légkör. Valószínűleg máshol is meg van ez a hiba, csak az éles kontúrnál látszik a leglátványosabban.

Francsics László

Gyönyörű a felbontásod, és nagyon szép a panoráma vágás. Jól döntöttél, hogy több panelből raktad össze, van benne részlet rendesen. Telitalálat.
A fenti perem mentén az az aura nem távolítható el valamilyen blokkszűrővel? Abszolut nem zavaró, csak a finomság kedvéért kérdezem, hogy gondoltál-e rá.
FrL