Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

M81-82

Nézve a képeket, ide kicsit félve töltöm fel.
Viszont az első olyan képem, amibe viszonylag sok időt raktam, következő projekt az átalakított gép és hogy több adatot gyűjtsek/kép.

Készítette

Bácsik Barnabás

Optika

TS-optics 200/800

Kamera

Canon EOS 2000D

Mechanika

SW EQ6 Pro átalakított

Helyszín

Debrecen - Józsa

Dátum

2021-03-10

Expozíciós adatok

67*300s

Szűrők

-

Hozzászólások

 Bácsik Barnabás Bácsik Barnabás

Kiss Péter: köszönöm szépen. Nem mindig sikerül eltalálni a hátteret, de rajta vagyok.

Francsics László:
Köszönöm és igen, Debrecentől vagyok 3km-re. Így is viszonylag jo egem van. A fluxosokat probaltam előhozni, de a kevés lightra fogtam, hogy nem sikerült.
Igen maszkkal fókuszálok és pár képenként rá ellenőrzök általában, hogy elmászott e a fókusz. Viszont a csőnek nem volt ennek a képnél teljesen rendben a jusztír.

Sky-watcher f4 - es korrektorát használom.

 Francsics László Francsics László

Bocsánat, még egy kérdés: milyen kómakorrektort használsz?

 Francsics László Francsics László

Szia! Egyáltalán nem rossz! Bár az a sejtésem, hogy közepesen fényszennyezett égen készülhetett, ezért lehetett zajos a háttér ennyire (fluxusok ugye nincsenek felgörbézve és mégis kissé zajos a háttér).
Ami tök jó a képen, hogy a színek szinte teljesen rendben vannak mint a csillagokon, úgy a galaxisokon is, ezt pedig sokan elrontják!
Valóban, mintha defókuszos lenne, mivel fókuszálsz: Bahtinov maszkkal? illetve menyire ellenőrzöd, hogy a fókusz elmászik-e?

FrL

 Kiss Péter Kiss Péter

Semmi szégyellnivaló nincsen ezen a képen, szuper lett szerintem! Illetve ha itt van, egy csomó tapasztaltabb fotós tud konkrét tanácsot adni. Az ugyan nem én vagyok, de ami feltűnik nekem, hogy picit életlen. Nem tudom, hogy ez fókusz hiba, vagy pontatlan vezetés, vagy csak rossz seeing. Illetve a háttér színén / színzaján / fényességén lehet, hogy lehetne még valamit javítani. Az én monitoromon kicsit túl fényesnek és pirosasnak tűnik.